Over EMM

Sinds 1899 is Muziekvereniging EMM dé muziekvereniging van Capelle aan den IJssel. Onze verenging kent een rijke geschiedenis en is van het begin af aan van grote betekenis voor de muzikale invulling van officiële gelegenheden van de gemeente Capelle.  EMM streeft ernaar om het muzikale niveau van de muzikanten en de afdelingen als geheel te laten groeien terwijl we voor iedereen toegankelijk blijven! Dat is de kracht van EMM! Of je nu beginnend muzikant of professional bent, iedereen mag en kan met ons meedoen!

Verenigingsgevoel 

Naast samen mooie muziek maken is gezelligheid bij ons ook heel belangrijk. Na de repetitie wordt er vaak nog gezellig een drankje gedronken aan onze eigen bar! Voor en na een optreden helpen alle leden met het inpakken en het vervoeren van de instrumenten wat regelmatig wordt afgesloten met samen eten! Er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals onze jaarlijkse barbecue en speciale repetitiedagen. Iedereen draagt zijn steentje bij om de verenging draaiende te houden! We heten niet voor niks Eendracht Maakt Macht!

Onze vereniging bestaat uit drie afdelingen!

  • De slagwerkers van de malletband richten zich op het spelen van populaire muziekstukken op slagwerkinstrumenten. Van marimba’s, xylofoons en bells tot  drums, pauken en ander ongestemd slagwerk. Alle leden van de malletband zijn (of worden tijdens hun lidmaatschap) échte allround slagwerkers.
  • Het harmonieorkest bestaat uit blazers en slagwerkers. Met stukken variërend van pop tot klassiek en van film tot rock, voldoet het orkest allang niet meer aan het stoffige “hoempapa”-imago. Hier wordt muziek gemaakt en aan kwaliteit gewerkt. Sinds maart 2022 is ons harmonieorkest omgedoopt tot blaasensemble. We spelen zonder slagwerk en in een kleinere bezetting. In de toekomst zal het ensemble weer uitgroeien tot een volledige Harmonie!
  • Ensemble EMM Klassiek is een aanvulling op de bestaande malletband. Op hoog niveau brengt dit slagwerkensemble klassieke muziek ten gehore. Op projectbasis: pas als er een vraag is, komen de leden bijeen om tot een passend programma te komen.