Over EMM

EMM Capelle is al sinds 1899 dé muziekvereniging van Capelle en omstreken. Een muziekvereniging waar gezelligheid en samen muziek maken voorop staat. Dat doen we in drie groepen:

  • De slagwerkers van de malletband richten zich op het spelen van populaire muziekstukken op slagwerkinstrumenten. Van marimba’s, xylofoons en bells tot  drums, pauken en ander ongestemd slagwerk. Alle leden van de malletband zijn (of worden tijdens hun lidmaatschap) échte allround slagwerkers.
  • Het harmonieorkest bestaat uit blazers en slagwerkers. Met stukken variërend van pop tot klassiek en van film tot rock, voldoet het orkest allang niet meer aan het stoffige “hoempapa”-imago. Hier wordt muziek gemaakt en aan kwaliteit gewerkt. Sinds maart 2022 is ons harmonieorkest omgedoopt tot blaasensemble. We spelen zonder slagwerk en in een kleinere bezetting. In de toekomst zal het ensemble weer uitgroeien tot een volledige Harmonie!
  • Ensemble EMM Klassiek is onze nieuwste aanwinst. Het is een aanvulling op de bestaande malletband. Op hoog niveau brengt dit slagwerkensemble klassieke muziek ten gehore. Op projectbasis: pas als er een vraag is, komen de leden bijeen om tot een passend programma te komen.

Verenigingsgevoel
Naast de muzikale functie heeft EMM een belangrijke sociale functie. Onder genot van een drankje, praten onze leden na de repetities vaak nog lang na. Ook zijn veel van onze leden échte verenigingsmensen: ze helpen de vereniging draaiende te houden en bieden een vertrouwde schouder voor leden die het nodig hebben. Dát verenigingsgevoel kenmerkt EMM en zorgt dat we na ruim 120 jaar nog steeds bestaan.