Slagwerkgroep “De Malletband”

Onze slagwerkgroep “De Malletband” is één van de onderdelen van muziekvereniging EMM, te Capelle aan den IJssel.

Vroeger liepen we door de straten van Capelle met instrumenten aan een harnas op de borst. Tegenwoordig staan we in een vaste opstelling en gaan we van podium naar podium!

Je denkt misschien al snel dat we alleen maar op trommels slaan. We zijn immers een slagwerkgroep. Echter moeten we specifieker zijn, we zijn namelijk een melodisch slagwerkgroep. Zoals je misschien al uit de naam al afleiden maken wij melodieën. Dit doen we op houten of stalen ’toetsen’ die gestemd zijn op een bepaalde toon.

Een aantal voorbeelden van de instrumenten waarop wij spelen zijn bijvoorbeeld marimba’s, xylofoons en een vibrafoon. Moeilijke woorden misschien maar qua uitvoering zijn ze eigenlijk hetzelfde als een piano. Ze hebben dezelfde noten en witte en zwarte toetsen.

 

Ons melodisch slagwerk wordt ondersteund met een drummer en veel percussie zoals buisklokken, pauken en conga’s. Samen spelen we diverse genres aan muziek. Van jazz/fusion tot rock!

Wat onze slagwerkgroep zo uniek maakt is dat iedereen met ons mee kan spelen! Van beginner tot professional, de muziek die je speelt wordt afgestemd op jou kennis en kunnen! Onder begeleiding van een professionele muzikant en docent werken we aan je kwaliteiten en wordt je een steeds betere muzikant!

Tussen de nummers door wisselen we vaak van instrument! Je leert dus op verschillende instrumenten spelen!

Tijdens verschillende optredens kunnen mensen naar ons luisteren. We spelen op vaste momenten
in het jaar tijdens de dodenherdenking in Capelle-West, tijdens Koningsdag bij het stadhuis, tijdens de avondvierdaagse in Capelle. Daarnaast spelen we ook op veel andere gelegenheden zoals festivals, de avondvierdaagse en we doen ook jaarlijks mee aan een officiële wedstrijd!

Op ons YouTube kanaal staan diverse filmpjes van onze optredens. Neem eens een kijkje om een indruk te maken van onze muziek!

Om af te sluiten nog een interessant weetje: De naam Malletband is afgeleid van de stokken waarmee we onze instrumenten bespelen. Deze worden namelijk mallets genoemd!

 

We repeteren op woensdagavond in ons eigen verenigingsgebouw “De Schenkelstee”, Capelseweg
120, Capelle aan den IJssel van kwart voor 8 tot ca. half 10. Je bent welkom om eens binnen te wandelen, de koffie en thee staat voor je klaar!